Новини / Публикация ID: 27

Image

С концерт на Софийската филхармония на 2 април 2017 г. под диригентството на маестро Йоханес Вилднер и с участието на една от най-изявените български цигуларки - Албена Данаилова, първата жена концертмайстор в над 150-годишната история на Виенската филхармония, бяха тържествено открити Австрийските музикални седмици в България.

В програмата бяха включени Концерт за цигулка и оркестър "В памет на един ангел" на Албан Берг и Меса в ми бемол мажор на Франц Шуберт.

В концера участваха сопраното Цветана Бандаловска, тенорите Михаил Михайлов и Георги Султанов, мецосопраното Валентина Куцарова, баритоът Антон Марков и НФХ "Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров.

Нов момент в програмата на фестивала ще бъде излъчването наживо на Летния концерт на Виенската филхармония от двореца Шьонбрун, който ще се състои на 25 май 2017 г.

Диригент на концерта ще бъде Кристоф Ешенбах.

Мотото на тазгодишния фестивал е „Вълшебни места – омайваща музика“.

В рамките на фестивала, освен в концертните зали, публиката ще има възможност да се наслади на музиката и на нетрадиционни, наистина вълшебни места – пещерата „Съева дупка“, остров Света Анастасия, хълма Трапезица, Античния стадион в Пловдив.

Повече за програмата можете да прочетете на страницата на Австрийските музикални седмици: www.amw.bg